Ervaar de spetterende gondelvaart!

Vrijdag 12 augustus is het zover: de 82e editie van de gondelvaart in Belt-Schutsloot. Na 2 jaar afwezigheid wegens Corona wordt er weer een bomvolle feestweek georganiseerd, met als hoogtepunt op vrijdagavond: de gondelvaart. Dit jaar verschijnen er 9 gondels aan de start, verdeeld in de categorieën bloemen en allegorisch. Met dank aan een groot aantal sponsoren lukt het dit jaar weer om de feestweek en de gondelvaart te laten plaatsvinden.

De activiteiten beginnen op woensdag 10 augustus. Voor deze dag staat er een ouderenmiddag op programma. We beginnen om 15.00 uur in de feesttent op het feestterrein. Na een kopje koffie volgt er een middag vol spel en vermaak. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Omdat het in de afgelopen jaren zo'n succes bleek, is het ook dit jaar vanaf donderdag 11 augustus weer mogelijk om de mooiste kunstwerken te bekijken, allemaal gemaakt door lokale kunstenaars. De werken lopen uiteen van realistisch tot abstract. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken en materialen is de kunstexpositie zeer divers. Kijk voor de openingstijden in het programmaboekje of op de website. Tevens zijn er de gehele week (van 21.00 uur tot in ieder geval 23.15 uur) prachtige verlichte tuinen te bewonderen. Ook is er vanaf donderdag 11 augustus t/m zaterdag 13 augustus kermis op het feestterrein.

En dan is eindelijk de vrijdag aangebroken. De dag waar het hele dorp naar toe geleefd heeft. Maanden zijn de bouwers druk geweest om de gondels op tijd af te krijgen. Om 20.00 uur zullen de gondels afvaren en kun je genieten van spetterende creaties. Alle gondels zullen dit jaar elektrisch aangedreven worden. Rond 22.15 uur zal er vuurwerk ontstoken worden boven het Kleine Belterwijde. De weerkaatsing van het vuurwerk en de verlichting van de gondels op het water geeft een geweldige sfeer. De avond eindigt met een groots feest in de feesttent m.m.w. de band One Shot. Koop alvast je combikaart online in de voorverkoop, zodat je zowel de gondelvaart kunt bewonderen als het feest kan afsluiten in de feesttent. ErVAAR deze mooie dag!

Zaterdag 13 augustus start de ochtend om 11.00 uur met de kinderspelen op het feestterrein. Daarna volgt een spannende middag. Op welke plaats zullen we geëindigd zijn? Er wordt op die dag veel gespeculeerd. Om 14.00 uur worden de prijzen bekendgemaakt en zal duidelijk worden wie de mooiste creatie heeft gemaakt in de verschillende categorieën. 's Avonds kan er om 18.30 uur weer bingo gespeeld worden. Daarna kan er nog tot in de late uurtjes gefeest worden met de Prime Partyband. De feestweek wordt afgesloten met een kerkdienst in de feesttent op zondag 14 augustus. 

De gondels zullen het gehele weekend nog in de Schutsloot (t.h.v. de kerk) te bewonderen zijn. Zie voor het gehele programma het programmaboekje en/of de website.

De gondelbouwers zijn druk bezig om het publiek hun mooiste creaties te laten zien. Kom jij ook? De entreebewijzen zijn vooraf te koop als e-ticket via een volledig nieuwe website, www.gondelvaartsbs.nl. Geen gedoe bij de ingang met betalen, je e-ticket laten zien en snel een mooi plekje zoeken langs het water.

Terug

Trotse sponsors

cheveron-right facebook instagram