Gondelgroep A/S United

Hoe zijn jullie op deze naam gekomen? A/S United is een samenvoeging van twee gondelgroepen: De Amateurs en De Schutslootschuimers. De naam zegt het al, United!

Wanneer is jullie gondelgroep opgericht? Onze gondelgroep is opgericht in 2009. Dit is makkelijk te onthouden aan de 9 sterren in ons logo.

Hoe is jullie gondelgroep ontstaan? De Amateurs en de Schutslootschuimers waren twee gezellige - maar een beetje uitgebluste - gondelgroepen. Door samen verder te gaan, kwam het enthousiasme weer terug. De fusie heeft A/S United geen windeieren gelegd. Direct het eerste jaar ging A/S er met de eerste plaats vandoor. En er volgden meer! En ook dit jaar gaan we niet op onze lauweren rusten!

Hoe oud waren jullie (gemiddeld) toen jullie met bouwen zijn begonnen? De leden van onze gondelgroep waren ten tijde van de oprichting tussen de 20 en de 70 jaar; dat is gemiddeld 45 jaar :)

Op welke locatie bouwen jullie de gondel? A/S United bouwt midden in het episch gondelcentrum van Belt-Schutsloot. De gondeltent staat op de hoek van de Belterweg en de Noorderweg. Verder hebben we het geluk dat Jan en Gea de Goede van de Goede Watersport (Leden van A/S United) hun loods voor ons openstellen. Zo kunnen we hoog en droog al onderdelen lassen en andere zaken prefab maken voor ze op de "bok" worden gezet..

In welke categorie doen jullie mee? Onze gondel doet mee in de categorie Allegorisch. Wij mogen alle materialen gebruiken die we maar willen.

Hebben jullie nog een leuke anekdote over jullie groep? In navolging van de grote hilariteit die er bij onze collega bouwers is over onze manier van bouwen en afwerken met wat purschuim, zijn daar inmiddels de meeste uitspraken van gekomen: Pur neemn, Supur, Pursoonlijk, etc

Trotse sponsors

cheveron-right facebook instagram