Gondelgroep Blauwe Waterratten

Hoe zijn jullie op deze naam gekomen: Toen de naam van onze groep bedacht is, kwamen we er achter dat ongeveer de helft van de leden geboren in het ziekenhuis in Zwolle. Dan word je een Zwolse Blauwvinger genoemd. De andere helft van de leden is in Belt-Schutsloot geboren, dan ben je een Beltiger Waterrat. Hier is een combinatie van gemaakt: De Blauwe Waterratten. 

Wanneer is jullie gondelgroep opgericht: 2002, dit was de gondel ‘’Meester Jaap’’.

Hoe is jullie gondelgroep ontstaan: We zaten bij elkaar in de klas op de basisschool, dat is het beginpunt van onze ‘’gondelbouwcarrière‘’.

Hoe oud waren jullie (gemiddeld) toen jullie met bouwen zijn begonnen?: De gemiddelde leeftijd was 9 à 10 jaar oud.

Op welke locatie bouwen jullie de gondel: Voorgaande jaren werd onze gondel op de Vaste Belterweg gebouwd. Sinds dit jaar zijn we verhuisd naar het begin van het dorp, aan de Belterweg 2.

In welke categorie doen jullie mee?: Van 2002 t/m 2015 maakten wij een allegorische gondel, vanaf 2016 zijn wij overgestapt naar de categorie bloemen.

Hebben jullie nog een leuke anekdote over jullie groep?: In de periode tot de gondelvaart kunnen de spanningen soms hoog oplopen door de stress, maar als de gondel eenmaal door de Schutsloot vaart is iedereen dit allang weer vergeten. 

Trotse sponsors

cheveron-right facebook instagram