Gondelgroep The Incredibelts

Hoe zijn jullie op de naam gekomen? Wij zijn op deze naam te komen door het Engels woord incredible, wat geweldig betekent. Het leek ons een leuk idee om daar Belt-Schutsloot in te verwerken. Zo kwamen we op The Incredibelts.

  Wanneer is jullie gondelgroep opgericht? Begin 2015

   Hoe is jullie gondelgroep ontstaan? We zaten bij elkaar in de klas (groep 7-8) en toen hebben we besloten dat het voor ons ook maar eens tijd werd om te gaan bouwen. We waren er dus al vroeg bij.

    Hoe oud waren jullie (gemiddeld) toen jullie met bouwen zijn begonnen? We zaten in groep 7-8 dus dat zal tussen de 10 en 12 zijn geweest.

    Op welke locatie bouwen jullie de gondel? We zijn begonnen aan de Noorderweg 23 zodat we enigszins ruimte hadden en dicht bij de Schutsloot zaten. Dit hebben we gedaan zonder tent. Een jaar later konden we bouwen aan de Belterweg bij de schuur van Wout van de Belt, met iets wat op een tent moest lijken. Twee jaar later konden we verhuizen naar de Belterweg. Hier mochten we bouwen in de sloot tussen Rodermond/Kamerman en Schol. Nu wel met fatsoenlijke tent en daar bouwen we nu nog steeds.

     In welke categorie doen jullie mee? Allegorisch

     Hebben jullie nog een leuke anekdote over jullie groep?
     We hebben natuurlijk meerdere leuke en vooral grappige momenten meegemaakt. Zo gaat het afbreken en opbouwen van de tent niet altijd vlekkeloos. Zo staan er nog wel eens mensen op een ladder in de tent, terwijl alles naar beneden komt. Niet de bedoeling natuurlijk. Ook sneuvelen er wel eens kledingstukken… Rubin Hartkamp bijvoorbeeld, hij scheurde tijdens het afbreken van z’n kruis tot z’n knie uit zijn broek. Nu zul je denken “als het bij afbreken en opbouwen blijft” helaas… Naar de start komen en naderhand weer terug varen blijkt ook een dingetje in onze groep. Zo heeft de gondel vlak voor vertrek een keer muurvast aan de bodem van de sloot gezeten. Na het nodige gevloek en gemartel was het gelukkig nog op tijd goed gekomen. Op de terugweg richting het afbreken hadden we de vaart er goed in. Het leek allemaal goed te gaan tot de punterbomers het niet meer bij konden houden. De bok maakte een slinger en natuurlijk lag daar net een sloep. Gelukkig bleef de schade beperkt en zat er alleen een scheur in het zeil. Uiteindelijk konden we er met z’n allen hard om lachen.


     Trotse sponsors

     cheveron-right facebook instagram